Gelderse Archeologische Kroniek 2020

Lees hier het archeologische verhaal uit jouw woonplaats

De Archeologische kroniek van de Gelderse Archeologische Stichting verscheen van 2014 t/m 2018 in het Historische jaarboek voor Gelderland van de Vereniging Gelre. Sinds 2019 verschijnt de kroniek alleen digitaal op mijnGelderland. Op deze pagina zijn de verhalen van de Gelderse Archeologische Kroniek 2020 gebundeld.

Zutphen

In juni 2020 heeft Team Archeologie van de gemeente Zutphen een opgraving uitgevoerd in het wegcunet van een nieuw aan te leggen verbindingsweg vanaf de rondweg rond Leesten (N314) richting bedrijventerrein De Revelhorst. Er werden enkele bijzondere vondsten gedaan. Lees hier meer.

Stedendriehoek

Regio-archeoloog Harry Pape-Luijten schreef voor de Gelderse Archeologische Kroniek 2020 drie korte verhalen. Lees over een proefsleuvenonderzoek in Twelloeen vergelijkbaar onderzoek in Lochem waarbij prehistorisch aardewerk werd gevonden en een interessant onderzoek in Hall (Gemeente Brummen).

Doetinchem

In Doetinchem kwamen de contouren van een zestiende-eeuwse kazemat tevoorschijn bij opgravingen. Lees het hier.

Overbetuwe

Rubicon Erfgoed schreef een verhaal over de opgravingen bij grafheuvels in Elst.

Nijmegen

Bij de Hunerberg in Nijmegen werd paardentuig en militaire uitrusting uit de Romeinse tijd aangetroffen. Lees er in dit artikel van Vincent van der Veen alles over. Berber van der Meulen schreef ten slotte over Laat-Romeins metaal uit Nijmegen: hoeveel recycling was er in die tijd?

Arnhem

Leo Smole schrijft over bijzonder vroeg-middeleeuwse en laat-Romeinse vondsten bij de Schuytgraaf te Arnhem, zoals een bajonet. Zijn verhaal lees je door hier te klikken. Smole schrijft ook over archeologische vondsten die leidden tot een monument bij de John Frost Brug. Martijn Defilet, ten slotte, schreef over nieuwe archeologische inzichten over het zuidelijke deel van de Arnhemse binnenstad.

De verhalen op deze pagina vormen samen de Gelderse Archeologische Kroniek 2020. Lees de kroniek van 2019 hier.


Rechten

Erfgoed Gelderland, CC-BY-NC

  • Archeokroniek

  • Archeologie

  • Tot -3000

  • -3000-500

  • Achterhoek

  • Arnhem e.o.

  • Liemers

  • Rijk van Nijmegen

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl