Opgraving in Hall, Dorpsstraat 56

Gelderse Archeologische Kroniek 2020

In 2019 werd een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd op de es van Hall, waar twee structuren werden aangetroffen. In 2020 volgde daarop een opgraving, want de archeologische resten ter plaatse konden niet 'in situ' worden behouden op deze woningbouwlocatie.

Opgraving in Hall (Gemeente Brummen)

De opgraving, uitgevoerd door De Steekproef, heeft evenwel nog wat meer mysteriën opgeleverd. Zo werden er nog meer spiekers (graanschuurtjes) aangetroffen, waarvan er in de voorgaande sleuven al vier waren blootgelegd, maar er is geen boerderijplattegrond aangetroffen. De verdere uitwerking en vergelijking met soortgelijke vindplaatsen zal hopelijk uitwijzen of dit een kwestie is van 'niet gevonden' – waarbij een of meerdere boerderijen zich buiten het nu onderzochte gebied bevinden – ofwel dat het mogelijk om een wellicht communaal gebruikt agrarisch gebied gaat, waar niet vlakbij werd gewoond maar alleen sprake was van opslagruimte.

Dit verhaal is onderdeel van de Gelderse Archeologische Kroniek 2020. Het aangehaalde verhaal over de opgraving uit de kroniek van vorig jaar, vindt u hier.


Rechten

Harry Pape-Luijten (Regio-archeoloog Stedendriehoek), CC-BY-NC

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl