Gelderse Archeologische Kroniek 2017

De Gelderse archeologische noviteiten van 2017

De Gelderse Archeologische Kroniek 2017 is in eerste instantie op papier uitgebracht in Bijdragen en Mededelingen Gelre van de Vereniging Gelre. Naderhand is een groot deel van de archeologische verhalen daarin, op mijnGelderland gedigitaliseerd.

Nijmegen

In 2017 kwamen er onder meer vanuit Nijmegen een aantal interessante bijdragen. Lees bijvoorbeeld over het proefsleuvenonderzoek in het Hof van Holland en over het plangebied de Grote Boel. Bernd Leisen schrijft over de pottenbakkerstempels op gebronsd aardewerk, o.a. in Nijmegen gevonden. Op het Kops Plateau werden bijzondere paardenbitten gevonden.

Meer archeologische verhalen

Maar ook deze kroniek had weer een mooie spreiding over de provincie. Zo is er een bijzonder verhaal over het waterfront te Harderwijk en een verhaal over opgravingen bij de Oostelijke Randweg te Doetinchem. Bij de Keizershoeve te Ewijk werden ook opgravingen gedaan, in Duiven was een opgraving en ten slotte een proefsleuvenonderzoek bij Huis Hamerden te Westervoort.

Wil je alle gedigitaliseerde verhalen uit de Gelderse Archeologische Kroniek 2017 lezen? De verhalen staan allemaal gelinkt in bovenstaande tekst. Ook de hele special Archeokroniek staat op chronologische volgorde: ga terug naar de overzichtspagina, klik door tot je deze pagina weer tegenkomt en lees de verhalen tot je bij de algemene pagina over de Gelderse Archeologische Kroniek 2018 bent.


Rechten

Erfgoed Gelderland, CC-BY-NC-SA

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl