Vereniging Gelre

De provinciaal-historische Vereniging Gelre sinds 1897

De provinciaal-historische Vereniging Gelre beoogt sinds haar oprichting in 1897 de belangstelling voor het rijke Gelderse verleden te stimuleren en de kennis ervan te verbreden en te verdiepen.

Gelderland is een provincie met een rijk verleden, dat op allerlei manieren tot op de dag van vandaag doorwerkt. Dit komt tot uiting in natuur en landschap, in de ruimtelijke structuur van steden en dorpen, in oude kastelen, kerken, boerderijen en andere monumenten en in plaats-, veld- en straatnamen. Wie door dat Gelderse verleden geboeid wordt en zich erin verdiept, zal steeds meer besef krijgen van die historische dimensie van onze provincie, een levensverrijkende ervaring.

Bijeenkomsten

De vereniging organiseert daarom twee bijeenkomsten op historisch interessante locaties. In de winter een symposium over een interessant aspect van de Gelderse geschiedenis, in de zomer een excursie naar een bijzondere plek, die normaal niet toegankelijk is. Tevens brengt de Vereniging Gelre regelmatig publicaties uit.

Publicaties

De Bijdragen en Mededelingen Gelre, ook wel het Jaarboek genoemd, bevatten artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen uit de Gelderse geschiedenis, van de prehistorie tot en met de eenentwintigste eeuw. Daarnaast worden in het jaarboek recent verschenen werken over de Gelderse geschiedenis gerecenseerd. De Werken van Gelre bevatten monografieën en bronnenpublicaties op het gebied van de provinciale geschiedenis; in enkele gevallen betreft het de gebundelde en geannoteerde voordrachten die op de Gelresymposia zijn gehouden.


  • Streekgeschiedenis

  • 2000-nu

  • Arnhem

  • Historische verenigingen

  • Arnhem e.o.

info@vereniginggelre.nl

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl