Vereniging Gelre

De provinciaal-historische Vereniging Gelre beoogt sinds haar oprichting in 1897 de belangstelling voor het rijke Gelderse verleden te stimuleren en de kennis ervan te verbreden en te verdiepen.

Gelderland is een provincie met een rijk verleden, dat op allerlei manieren tot op de dag van vandaag doorwerkt. Dit komt tot uiting in natuur en landschap, in de ruimtelijke structuur van steden en dorpen, in oude kastelen, kerken, boerderijen en andere monumenten en in plaats-, veld- en straatnamen. Wie door dat Gelderse verleden geboeid wordt en zich erin verdiept, zal steeds meer besef krijgen van die historische dimensie van onze provincie, een levensverrijkende ervaring.

Bijeenkomsten

De vereniging organiseert daarom periodieke zomer- en wintervergaderingen op historisch interessante locaties. Deze bijeenkomsten worden gekenmerkt door boeiende voordrachten over allerlei aspecten van de Gelderse geschiedenis en een echt Gelders "noenmaal", gevolgd door deskundig begeleide excursies naar normaal niet toegankelijke historische bezienswaardigheden.Tevens brengt de Vereniging Gelre regelmatig publicaties uit.

Gelredagen

Regelmatig worden colloquia en symposia georganiseerd over gebeurtenissen en thema's die relevant zijn voor de Gelderse geschiedenis. Vierjaarlijks zijn er de "Gelredagen", waarop men gedeelten van het middeleeuwse hertogdom die buiten de huidige provinciegrenzen liggen, leert kennen. In de agenda staan de activiteiten van dit jaar.


Vond u dit artikel nuttig?

Kenmerken

  • Streekgeschiedenis
  • 2000-nu
  • Arnhem
  • Historische verenigingen
  • Arnhem e.o.

Plaats

Location on map

Contactgegevens

info@vereniginggelre.nl

Aangesloten bij

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl