Gelderse Archeologische Kroniek 2016

De archeologische verhalen uit Gelderland van 2016

De Gelderse Archeologische Kroniek 2016 is in eerste instantie op papier uitgebracht in Bijdragen en Mededelingen van de Vereniging Gelre. Naderhand is een groot deel van de archeologische verhalen daarin, op mijnGelderland gedigitaliseerd.

De verhalen uit de Archeologische Kroniek 2016

Het grootste deel van de Gelderse Archeologische Kroniek 2016 staat gedigitaliseerd op mijnGelderland. Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar hoe een Middeleeuwse kelder in Nijmegen gedateerd werd? Lees het hier. Ook werd een deel van de middeleeuwse geschiedenis van Barneveld blootgelegd en de restanten van een zestiende-eeuws Wagenings kasteel werden gevonden - net als restanten van het oude Wageningse stadhuis. Over bijzondere vroegmiddeleeuwse vondsten te Zutphen is hier te lezen. In Nijmegen werd onderzoek gedaan naar speciale munten en in Tiel werd een middeleeuwse nederzetting gevonden.

Aanvulling 2022: Een ouder onderzoek, dat nog niet eerder gepubliceerd was, verschijnt alsnog in de kroniek. Regio-archeoloog Huib Jan van Oort schreef over bijzondere sporen gevonden van bewoning uit de brons- en ijzertijd in Culemborg.

Achterhoek

In Doesburg werd een scheepswrak gevonden, en het verleden van een Duitse Orde te Doesburg werd ontrafeld. In Gorssel (Lochem) werden prehistorische vondsten gedaan. In Bronckhorst, ten slotte, werden crematiegraven uit de IJzertijd blootgelegd.

 

De verhalen in deze special staan op chronologische volgorde: ga terug naar de overzichtspagina en lees de verhalen tot je bij de pagina over de Gelderse Archeologische Kroniek 2017 bent. Ook staan op deze pagina in de tekst linkjes naar alle verhalen uit de kroniek van 2016.


Rechten

© Erfgoed Gelderland, CC-BY-NC-SA

Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl