De Waal als toekomstopgave Inleiding op het thema

Werkzaamheden in de uiterwaarden voor Ruimte voor de Rivier en natuurontwikkeling, hier aan het Pannerdensch kanaal. Foto Ruben Smit. © Beeldbank Rijkswaterstaat, Ruimte voor de Rivier, Ruben Smit
De duizenden jaren oude geschiedenis van de rivier en de mensen die er woonden is overal langs de Waal aan het landschap af te lezen.

Dat landschap zal ook in de toekomst niet onveranderd blijven. We willen het risico op overstromingen tot het minimum beperken en meer natuur langs de rivier. Dat betekent veranderingen aan de rivierloop, aan de dijken en in de uiterwaarden. Maar waar mogelijk gebeurt dat met respect voor het oude landschap.

Deze tekst maken deel uit van de special Verbeelding van de Waal. In dit onderdeel vertellen we over Werken aan een nieuw Waallandschap

Verder lezen: Van beteugeling naar ruimte geven Links

Afb Graafmachine

Locatie

Vond u dit artikel nuttig?
Ja Nee

Reageer op dit verhaal

Stuur hier een reactie op bovenstaand verhaal. Je hoeft niet per sé in te loggen bij Disqus, een bijdrage leveren als gast is ook mogelijk. Vul wel altijd een e-mailadres in. Aanvullende afbeeldingen plaatsen, kan ook, mits rechtenvrij.

comments powered by Disqus

Inschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl