Gelderse Archeologische Kroniek 2018

De archeologische ontdekking van Gelderland in de kroniek van 2018

De Gelderse Archeologische Kroniek 2018 is in eerste instantie op papier uitgebracht in Bijdragen en Mededelingen Gelre van de Vereniging Gelre. Naderhand is een groot deel van de archeologische verhalen daarin, op mijnGelderland gedigitaliseerd.

De verhalen over de Gelderse archeologie

Uit de Gelderse Archeologische Kroniek 2018 zijn meer dan tien archeologische signaleringen gedigitaliseerd op mijnGelderland. Lees bijvoorbeeld over de Eibergse grafheuvels en de windvaan van de Dikke Tinne in Hattem. Tevens twee interessante verhalen over opgravingen in Ede: op de Ericahorst en in Smachtenburg.

Vanuit Culemborg kwam een bijdrage over archeologische ontdekkingen bij het plaatsen van ondergrondse containers. Janne van Boldrik schreef over haar onderzoek naar lakzegels en de Wittewijvenbult in Eefde werd opgegraven.

Archeologische opgravingen Veluwe

In Barneveld werd een opgraving gedaan op een bedrijventerrein en er werd een veldonderzoek verricht nabij de Geldersche Toren in Brummen. Ten slotte werden er middeleeuwse nederzettingsresten blootgelegd in Voorst.

Wil je alle gedigitaliseerde verhalen uit de Gelderse Archeologische Kroniek 2018 lezen? De verhalen staan op deze pagina allemaal gelinkt. Ook staat de hele special Archeokroniek op chronologische volgorde: ga terug naar de overzichtspagina, klik door tot je weer bij deze pagina bent en lees de verhalen tot je bij de pagina over de Gelderse Archeologische Kroniek 2019 bent.

 


Rechten

Erfgoed Gelderland, CC-BY-NC-SA

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl