Slot Loevestein Een rijke geschiedenis

Slot Lovestein in avondrood Slot Loevestein luchtfoto Slot Loevestein
Slot Loevestein ligt op een unieke plek: waar Maas en Waal samenkomen en Gelderland, Brabant en Zuid-Holland elkaar raken. In dit oer-Hollandse rivierenlandschap liet ridder Dirc Loef van Horne in 1361 zijn kasteel bouwen. Niet de schoonheid van het gebied, maar de strategische ligging bepaalde zijn keuze. De plek was ideaal voor verdediging en om tol te heffen; dat was dan ook precies wat er gebeurde. Loevestein heeft daarna altijd een militaire functie gehad. Als gevangenis waar Hugo de Groot uit ontsnapte in een boekenkist en als onderdeel van de Hollandse Waterlinie. Juist door dit militaire verleden is het gebied rond Loevestein één van de minst verstoorde cultuurlandschappen van Nederland. Een unieke plek waar natuur en cultuur elkaar versterken.

Meer dan een kasteel

Met aarden wallen, dubbele grachten, een bomvrij onderkomen, munitiekelder en een straatje met soldatenhuisjes ademt de vesting nog steeds de sfeer van een 18e eeuws soldatendorp. Dit verhaal vertelt het museum met '1001 bommen & granaten'. In het kasteel en de vesting zijn presentaties te zien en te doen met ridders, gevangenen en soldaten in de hoofdrol: samen brengen ze de explosieve geschiedenis van de vesting en haar bewoners tot leven.

Van Slot Loevestein is op deze website ook een route beschikbaar. De route is hier te vinden.Links

http://www.slotloevestein.nl


Vond u dit artikel nuttig?
Ja Nee

adres

Loevestein 1
5307 TG Poederoijen

Tel. 0183-447171

info@slotloevestein.nl
Deels toegankelijk met beperking Geregistreerd Museum Kinderactiviteit Koffie Museum Jaarkaart Museumwinkel Teksten in NL en DE

openingstijden

Voor actuele openingstijden zie de website van de organisatie.

toegangsprijs

Voor actuele toegangsprijzen zie de website van de organisatie.
Lid van: erfgoed gelderland Collectie Gelderland

Inschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl