Van greenpeace naar het archief

Marga Potyrala

Eind jaren tachtig werkt Marga Potyrala als vrijwilligster voor de milieuorganisatie Greenpeace. Bij een contactgroep van Greenpeace in Düsseldorf leert ze haar huidige man Frans kennen, een Nederlander. Al snel krijgen ze een relatie en bezoeken ze elkaar regelmatig. In augustus 1988 trouwen ze en gaat Marga bij haar man in Nederland wonen.

Met het leren van het Nederlands begint Marga in Düsseldorf al. Daardoor is het voor haar makkelijker om in Nederland werk te vinden. Relatief snel vindt ze een baan. Eerst werkt ze bij Greenpeace in Amsterdam als oproepkracht en als parttime uitzendkracht. Later gaat Marga in Nijmegen en omgeving werken, eveneens via uitzendbureaus. Daar zitten ook korte baantjes voor de Gemeente Nijmegen bij. Uiteindelijk komt ze in 2000 bij de Gemeente Nijmegen in dienst. Daar werkt ze nu nog steeds, bij het Regionaal Archief Nijmegen.

Dit verhaal is verzameld in het kader van de tentoonstelling 'Gelderlanders over Grenzen' van het Erfgoedfestival 'Over grenzen van Gelderland', 23 mei t/m 22 juli 2018. 


  • Oost - West

  • Personen

  • 1950-2000

  • Nijmegen

  • Rijk van Nijmegen

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl