Euregio Rijn-Waal

Grenzeloze samenwerking

In 1978 ging Nijmegen samenwerken met ruim vijftig Nederlandse en Duitse gemeenten en instanties. Dit samenwerkingsverband heet de Euregio Rijn-Waal. Sinds 2004 is Nijmegen voorzitter.

De stad doet mee aan verschillende projecten. Zo wisselen het UMC Sint Radboud en andere zorginstellingen binnen de Euregio ervaringen uit. Het ROC Nijmegen laat leerlingen kennismaken met opleidingen in Duitsland.

De Euregio wil bijdragen aan de eenwording van Europa. Bijvoorbeeld door het Nederlands en Duits grensgebied te laten samenwerken op het gebied van economie, cultuur, toerisme, rampenbestrijding en natuurbehoud.

Om te zorgen voor meer contact tussen Duitsers en Nederlanders organiseert de Euregio uitwisselingsprogramma's en sportevenementen voor scholieren.

Er wonen tegenwoordig bijna 41.000 Nederlanders in het Duitse grensgebied. Vaak hebben ze hiervoor gekozen vanwege de goedkope huizen en het persoonlijke contact met de buurt. De Euregio Rijn-Waal organiseert een tweemaandelijks 'Spreekuur voor grensgangers' om vragen van Nederlanders over wonen in Duitsland te beantwoorden.


  • Nijmegen

  • Oost - West

  • 1950-2000

  • Nijmegen

  • Rijk van Nijmegen

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl