Koninginnedag in Groesbeek

Gelderse verhalen op reis

"En ik denk dat Koninginnedag toen in augustus is geweest, ja op de verjaardag van Koningin Wilhelmina en die was in augustus jarig. Want anders kan dat niet want wij waren nog niet lang terug van de evacuatietijd in België. En daar op de wei van Van Pabst, ik zie hem nog staan, zo'n paal, zal ik maar zeggen. En daar mocht je als het kon in klimmen en daar zat zo'n wiel bovenin en daar zaten allerlei prijzen aan. En die prijs die mocht je houden. Ik hoefde dat niet te proberen, ik kwam daar niet in, in die paal. Maar toen vroeg onze Herman aan zo'n man die daarbij stond of hij het alvast mocht proberen, want het was nog niet begonnen. En in een mum van tijd zat hij boven bij die prijzen en toen weer naar onderen. En toen hij aan de beurt was, kon hij er niet meer inkomen."

Verhalenkoffer

Dit verhaal is onderdeel van de tentoonstelling 'Gelderse verhalen op reis'. De tentoonstelling is ontwikkeld naar een idee van Charlotte Reijngoudt-Giesbers, voorheen streektaalfunctionaris bij Gelders Erfgoed en is mogelijk gemaakt dankzij de bijdragen van de Provincie Gelderland, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de medewerking van vele dialectsprekers in Gelderland.

Heeft u (digitale) afbeeldingen die goed passen bij deze streek en bij dit verhaal? Dan nodigen wij u van harte uit deze via de reactiefunctie bij dit verhaal te 'uploaden'.


Rechten

©

Relevante links

Audio

Vond u dit artikel nuttig?

  • Streektaal

  • Volkscultuur

  • 1900-1950

  • Berg en Dal

  • Volkscultuur

  • Rijk van Nijmegen

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3034254
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3034254
E info@mijngelderland.nl