Koninginnedag in Opheusden

Gelderse verhalen op reis

"En dan hadden we 's middags aubade, toen hebben we bij ons nog wel eens een hele discussie gehad in de gemeente, daar kan ik me nog iets van herinneren als kind dat de gereformeerde school niet meer mee wou doen omdat de muziek voorop liep. En toen heeft de gemeente net zo lang gepraat tot ze toch wel meededen, maar ze wilden eigenlijk niet meedoen als het muziekcorps voorop liep. En dat weet ik nog wel bij het gemeentehuis had je een achtertuin en daar stond een fietsenhok. Daar stonden dan wat mensen met zakjes snoep. En daar kon je dan als je gezongen had, mocht je de tuin inlopen en kreeg je allemaal een zakje met een krentenbol d'rin en een sinaasappel en een rolletje snoep."

Verhalenkoffer

Dit verhaal is onderdeel van de tentoonstelling 'Gelderse verhalen op reis'. De tentoonstelling is ontwikkeld naar een idee van Charlotte Reijngoudt-Giesbers, voorheen streektaalfunctionaris bij Gelders Erfgoed en is mogelijk gemaakt dankzij de bijdragen van de Provincie Gelderland, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de medewerking van vele dialectsprekers in Gelderland.

Heeft u (digitale) afbeeldingen die goed passen bij deze streek en bij dit verhaal? Dan nodigen wij u van harte uit deze via de reactiefunctie bij dit verhaal te 'uploaden'.


Rechten

©

Relevante links

Audio

Vond u dit artikel nuttig?

Kenmerken

  • Streektaal
  • Volkscultuur
  • 1950-2000
  • Neder-Betuwe
  • Volkscultuur
  • Rivierengebied

Plaats

Location on map

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl