Koninginnedag in Doornenburg

Gelderse verhalen op reis

"Dan hadden we vrij van school, maar dan moesten we naar de grote wei komen, want dan werden er spelletjes gedaan. Hardlopen, met een lepel met een bal erop, zaklopen, of kikkerkruien met een kikker op een kruiwagen. En ik weet wel d'r was een buurman die had wel gevoel voor humor, ik moest hardlopen zo'n wedstrijdje, Piet zei die laat zien dat je Piet heet. En toen moesten die andere mensen lachen, maar ja ik bakte er niet veel van. Want ik was nummer 3, dus ik hoefde niet meer te vechten en had geen prijs. Maar alle kinderen kregen een zak en in die zak zat een reep chocolade, een zuurstok en een dropstaafje of zo iets. Maar we kregen allemaal wat en Koninginnedag was daarom wel heel apart."

Verhalenkoffer

Dit verhaal is onderdeel van de tentoonstelling 'Gelderse verhalen op reis'. De tentoonstelling is ontwikkeld naar een idee van Charlotte Reijngoudt-Giesbers, voorheen streektaalfunctionaris bij Gelders Erfgoed en is mogelijk gemaakt dankzij de bijdragen van de Provincie Gelderland, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de medewerking van vele dialectsprekers in Gelderland.

Heeft u (digitale) afbeeldingen die goed passen bij deze streek en bij dit verhaal? Dan nodigen wij u van harte uit deze via de reactiefunctie bij dit verhaal te 'uploaden'.


Rechten

©

Relevante links

Audio

Vond u dit artikel nuttig?

Kenmerken

  • Streektaal
  • Volkscultuur
  • 1950-2000
  • Lingewaard
  • Volkscultuur
  • Arnhem e.o.

Plaats

Location on map

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl