Stichting Erfgoedplatform Apeldoorn

Passie voor erfgoed

De organisaties die zijn aangesloten bij Stichting Erfgoedplatform Apeldoorn hebben één gezamenlijk doel: het verleden van Apeldoorn levend houden. Dit doen ze door samen tal van activiteiten te organiseren zoals bijvoorbeeld Atlas van Apeldoorn, Open Monumentendagen en verschillende wandel- en fietsroutes langs het Apeldoorns erfgoed. Daarnaast plannen ze ook eigen activiteiten: uitreiking SAM-prijs, advisering gevelfonds, herdenkingen rondom oorlog en bevrijding en uiteenlopende lezingen zijn hier slechts een aantal voorbeelden van.

Image
Actueel bij deze organisatie
Activiteit | Geschiedenis en ontmoeten in Historisch Café
09-02-2024 t/m 01-11-2024

Het Erfgoedplatform Apeldoorn wordt ook regelmatig door de gemeente gevraagd om mee te denken over plannen rondom de ontwikkeling van de stad. De verschillende leden nemen hierbij alle facetten van erfgoed onder de loep.

Alles op één plek

Op www.erfgoedplatformapeldoorn.nl zijn alle bijeenkomsten, lezingen en activiteiten zoals het Historisch Café te vinden. Om op de hoogte te blijven van alles wat het Erfgoedplatform Apeldoorn organiseert, kun je ons ook volgen via Facebook (Erfgoedplatform-Apeldoorn).

Een digitale schatkist

Hoe zag het Raadhuisplein er vroeger uit? Wat gebeurde er in 1356 op de Loenense Vrijenberg en hoe belandde Helvetia’ in Apeldoorn? Op deze en tal van andere vragen geeft het Geheugen van Apeldoorn antwoord!
Op www.geheugenvanapeldoorn.nl kan iedereen digitaal grasduinen in de geschiedenis van Apeldoorn. Breng eens een bezoek aan deze site en maak een ontdekkingsreis langs tal van verhalen, foto’s, kaarten en routes door de stad. Het Geheugen van Apeldoorn is een gezamenlijke activiteit van de partners in het Erfgoedplatform Apeldoorn. Heb je zelf een bijzondere foto, een mooie herinnering of een historisch verhaal, voeg die informatie dan zelf aan deze site toe: zo bouwen we samen aan een collectief en levend geheugen van Apeldoorn.

Leden Erfgoedplatform Apeldoorn

Bekijk hier een overzicht van de organisaties die zijn aangesloten bij het Erfgoedplatform Apeldoorn.


  • Streekgeschiedenis

  • Kunst en cultuur

  • Apeldoorn

  • Historische verenigingen

  • Veluwe

http://www.erfgoedplatformapeldoorn.nl/

Erfgoedplatform Apeldoorn
Vosselmanstraat 299
7311 CL Apeldoorn

055-5268550

epa.secretariaat@coda-apeldoorn.nl

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Actueel bij deze organisatie

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl