CODA Archief

Wie op zoek is naar zijn of haar voorouders, naar de geschiedenis van zijn huis, straat of buurt of wie wil weten waarom Apeldoorn eruitziet zoals het er nu uitziet, kan daarvoor terecht in CODA Archief & Kenniscentrum.

In CODA Archief zijn meer dan 400 archieven van bijvoorbeeld de gemeente en van talloze bedrijven, verenigingen, kerkgenootschappen en families gratis te raadplegen. Een groot deel van de inventarissen en plaatsingslijsten van deze archieven is eveneens online te vinden. Daarnaast worden steeds meer bronnen digitaal beschikbaar: Zo zijn het bevolkingsregister van Apeldoorn (1829-1939), de Rechterlijke Archieven (1694-1702 en 1748-1795) en de Raadsnotulen van de gemeente Apeldoorn (1916-1985) online in te zien en is ook de Beeldbank, met meer dan 30.000 historische foto's, via de website van CODA toegankelijk. Andere belangrijke archiefdelen zijn vanaf microfiche in CODA Kenniscentrum te raadplegen en af te drukken via zogenaamde readerprinters.

Bouwtekeningen

Ook voor het opvragen van bouwtekeningen en voor genealogisch onderzoek kunt u in CODA terecht. In het Kenniscentrum vindt u een uitgebreide boekencollectie met betrekking tot de geschiedenis van Apeldoorn, de Veluwe en de provincie Gelderland. Daarnaast kunt u hier tal van naslagwerken, tijdschriften en databanken inzien. Eventuele vragen kunt u stellen aan een van de deskundige medewerkers die in CODA Archief & Kenniscentrum aanwezig zijn.

Onderzoek in opdracht

Bent u zelf niet in staat om onderzoek te komen doen, dan kan CODA dat tegen betaling voor u doen. Wilt u hier meer over weten, neem dan per mail of telefonisch (055-5268547) contact met ons op.

Behalve op de CODA website kunt u veel bronnen uit CODA Archief ook vinden op de website van het Geheugen van Apeldoorn: www.geheugenvanapeldoorn.nl.

www.coda-apeldoorn.nl/archief 


Relevante links

- CODA Archief
- CODA Museum

Vond u dit artikel nuttig?

  • Streekgeschiedenis

  • 2000-nu

  • Apeldoorn

  • Archieven

  • Veluwe

Vosselmanstraat 299
7311 CL Apeldoorn

(055) 5268400

archief@coda-apeldoorn.nl

Dinsdag: 10.00 – 17.30 uur
Woensdag: 10.00 – 17.30 uur
Donderdag: 10.00 – 17.30 uur

Kijk voor de actuele openingstijden van CODA Archief & Kenniscentrum op
http://www.coda-apeldoorn.nl/archief/contact-en-informatie/

Bezoek aan CODA Archief & Kenniscentrum is gratis. Wel kunnen eventueel kosten in rekening worden gebracht voor de volgende producten:

• Onderzoek in opdracht
• Aanvragen in Archief & Kenniscentrum van afschriften en uittreksels
• Fotokopieën
• Foto’s uit beeldbank (afdrukken en digitaal)

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl