CODA Archief

Wie op zoek is naar zijn of haar voorouders, naar de geschiedenis van zijn huis, straat of buurt of wie wil weten waarom Apeldoorn eruitziet zoals het er nu uitziet, kan daarvoor terecht in CODA Archief & Kenniscentrum.

In CODA Archief zijn meer dan 400 archieven van bijvoorbeeld de gemeente en van talloze bedrijven, verenigingen, kerkgenootschappen en families gratis te raadplegen. Een groot deel van de inventarissen en plaatsingslijsten van deze archieven is eveneens online te vinden. Daarnaast worden steeds meer bronnen digitaal beschikbaar: Zo zijn het bevolkingsregister van Apeldoorn (1829-1939), de Rechterlijke Archieven (1694-1702 en 1748-1795) en de Raadsnotulen van de gemeente Apeldoorn (1916-1985) online in te zien en is ook de Beeldbank, met meer dan 30.000 historische foto's, via de website van CODA toegankelijk. Andere belangrijke archiefdelen zijn vanaf microfiche in CODA Kenniscentrum te raadplegen en af te drukken via zogenaamde readerprinters.

Bouwtekeningen

Ook voor het opvragen van bouwtekeningen en voor genealogisch onderzoek kunt u in CODA terecht. In het Kenniscentrum vindt u een uitgebreide boekencollectie met betrekking tot de geschiedenis van Apeldoorn, de Veluwe en de provincie Gelderland. Daarnaast kunt u hier tal van naslagwerken, tijdschriften en databanken inzien. Eventuele vragen kunt u stellen aan een van de deskundige medewerkers die in CODA Archief & Kenniscentrum aanwezig zijn.


  • Streekgeschiedenis

  • 2000-nu

  • Apeldoorn

  • Archieven

  • Veluwe

https://www.coda-apeldoorn.nl/nl/archief
Bezoekinformatie

CODA Archief
Vosselmanstraat 299
7311 CL Apeldoorn

055-5268400

archief@coda-apeldoorn.nl

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl