Twee keer vluchten

Mohammad Kassouma

Samen met zijn vrouw en vier kinderen woont Mohammad Kassouma in Damascus, Syrië. Ze leiden een goed leven. Maar vanwege de onrust in hun land moeten ze vluchten en alles achterlaten. Het gezin reist naar Turkije. Ze gaan ervan uit dat de rust in Syrië snel terugkeert, zodat ze terug naar huis kunnen. Helaas wordt de zwarte wolk boven hun vaderland steeds groter.

Twee jaar lang wonen de Kassouma’s in Turkije. Mohammad mag niet werken, maar moet wel alles zelf betalen. Dat maakt het leven heel moeilijk. Daarom vluchten ze nog een keer. Deze keer gaan ze naar Nederland. Sinds oktober 2014 woont de familie Kassouma in Apeldoorn. Het gezin leert de Nederlandse taal en vindt het belangrijk de Nederlandse normen en waarden te kennen. “Natuurlijk missen we ons vaderland Syrië, daar wonen nog familie en vrienden.” De Kassouma’s zijn dankbaar dat ze nu in een veilig land wonen en dat de mensen vriendelijk zijn.

Dit verhaal is verzameld in het kader van de tentoonstelling 'Gelderlanders over Grenzen' van het Erfgoedfestival 'Over grenzen van Gelderland', 23 mei t/m 22 juli 2018. 


  • Oost - West

  • Personen

  • 2000-nu

  • Apeldoorn

  • Veluwe

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl