Nooit meer terug naar Oegstgeest

Kees Eulink en Coby Wagemaker

Na hun huwelijk in 1962 gaan Kees Eulink en Coby Wagemaker op zoek naar een huis in Culemborg. Deze zoektocht blijkt allesbehalve gemakkelijk: er is grote woningschaarste. Het kersverse echtpaar besluit naar de boerderij Willies Hoeve te verhuizen. De stadse Coby moet erg wennen aan het leven tussen de boomgaarden en koeien, maar Kees vindt het geweldig. Hij geniet van de rust en vrijheid rondom het huis. In 1964 verwelkomen ze een dochter: Karin.

Het plattelandsgeluk duurt niet lang. In 1965 krijgt Kees een baan bij de Marine in Oegstgeest. Omdat “een boer” niet in een flat zou kunnen wonen, duurt het even voordat Kees en Coby een rijtjeshuis toegewezen krijgen. Hier wordt in 1966 hun jongste dochter Ingrid geboren. Opvallend genoeg woont de Gelderse dochter nu in Warmond, Zuid-Holland en de Zuid-Hollandse dochter in het Gelderse Oosterbeek.

Dit verhaal is verzameld in het kader van de tentoonstelling 'Gelderlanders over Grenzen' van het Erfgoedfestival 'Over grenzen van Gelderland', 23 mei t/m 22 juli 2018. 


  • Oost - West

  • Personen

  • 1950-2000

  • Culemborg

  • Rivierengebied

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl