Een statige entree

Sierlijke sokkels en tuinvazen bij Biljoen

De bezoeker van het park van Biljoen wacht een gastvrije entree. Aan de rand van het park van Biljoen zijn het sierlijke sokkels en tuinvazen, die de wandelaar als het ware welkom heten.

Behalve tuindecoraties van natuursteen, heeft het park van Biljoen ook relatief eenvoudige hekwerken, die opvallen door hun witte kleur.

Voor de sier

Aan het begin van de Van Spaenallee staan opvallende sokkels. Het zijn eigenlijk geen sokkels, maar sierornamenten. Niet bedoeld om iets op te zetten, want het zijn zelfstandige decoraties. Deze natuurstenen ornamenten dateren uit het begin van de negentiende eeuw. In het park is een opvallend groot aantal tuinvazen en sierornamenten te vinden. Veel dateren uit het begin van de negentiende eeuw, maar enkele zijn ouder en stammen uit de achttiende eeuw.

Eenvoud

In de buurt van deze sokkels zijn ook de hekwerken van Biljoen te bewonderen. Tussen bakstenen pijlers met een natuurstenen dekplaat of tussen simpele gietijzeren pijlers, valt vooral de eenvoud van de witgeschilderde hekken op. De hekwerken zijn tussen 2010 en 2013 hersteld.


Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl