Geldersch Landschap & Kasteelen

Bescherming en beheer van landschappen en kastelen

Behoud, beheer en herontwikkeling van Gelders erfgoed vraagt groot maatschappelijk draagvlak. Geldersch Landschap & Kasteelen is daarom zeer blij met de steun van 43.000 donateurs , ongeveer 700 vrijwilligers, overheden, fondsen en sponsors, zoals de Nationale Postcode Loterij en bedrijfsrelaties. Samen met u dragen we zorg voor een mooi Gelderland. Help ook mee! Image
Actueel bij deze organisatie
Activiteit: Schatkamers van Gelderland VR-Game in Kasteel Hernen
20-10-2021 t/m 31-10-2021

Geldersch Landschap & Kasteelen beheert natuurterreinen, kastelen en landgoederen in Gelderland. Wij willen de karakteristieke rijkdom van de provincie behouden en beschermen, zodat iedereen er nu en in de toekomst van kan genieten. Cultuurhistorie vormt hierbij de leidraad.

Ruim dertig kastelen

Talrijke landgoederen en grote natuurgebieden verbinden ons met een interessant en leerzaam verleden; van prehistorie tot in de 20ste-eeuw. Denk aan landgoederen met kastelen, historische huizen, ruïnes, karakteristieke boerderijen, kleinschalige landbouwgronden, houtwallen, lanen, bossen en heidevelden. Totaal zijn al zo'n 11.000 hectare historische grond en ruim dertig kastelen verworven. Samen meer dan 135 van de mooiste plekjes van Gelderland. Daarnaast beschikt de stichting over een grotendeels nationaal geregistreerde museumcollectie van 18.000 stukken.

Toegankelijk voor publiek

Bijna al onze natuurgebieden zijn toegankelijk voor publiek en zeven kastelen en landhuizen zijn opengesteld. Met moderne technieken wordt de bezoeker geïnformeerd over de cultuurhistorische en ecologische wetenswaardigheden van onze monumenten en gebieden. Veel mensen gingen er al kijken.  Wij nodigen ook u van harte uit!

Geldersch Landschap & Kasteelen is aangesloten bij CollectieGelderland. Klik hier voor de online collectie.


Vond u dit artikel nuttig?

Kenmerken

  • Kunst en cultuur
  • Landschap
  • Kinderen
  • Arnhem
  • Landschap
  • Monumenten
  • Arnhem e.o.

Openingstijden

U bent van harte welkom in zeven van onze kastelen en landhuizen en in vrijwel al onze natuurgebieden. Informatiepanelen en informatiecentra geven u de achtergrond die uw bezoek nog net wat spannender maken. Hoe oud is die heuvel? Welke graaf heeft hier gewoond? Welke dieren leven hier?
Bijna al onze natuurgebieden zijn tussen zonsopgang en zonsondergang vrij toegankelijk. Voor een bezoek aan een kasteel of landhuis vragen wij een bescheiden entreeprijs.

Prijs

Bezoek voor de meest actuele situatie de website van Geldersch Landschap en Kasteelen
Donateurs van Geldersch Landschap & Kasteelen, Museumkaarthouders en ICOM-kaarthouders hebben gratis toegang op vertoon van hun geldige pas tijdens reguliere openingstijden (evt. toeslag bij evenementen en exposities).

Contactgegevens

Postbus 7005
6801 HA Arnhem

026-3552555

info@glk.nl

Aangesloten bij

Verwante collectiestukken

Ga naar CollectieGelderland

Verwante verhalen

Lees meer

Actueel bij deze organisatie

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl