Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen en Omgeving

Industrie in Nijmegen

In november 2010 is in Nijmegen STIENEO, de Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen en Omgeving opgericht. Hoewel Nijmegen nooit het imago van een echte industriestad had, is de stad wel degelijk rijk aan industrieel erfgoed.

Er is vooral erfgoed uit de negentiende en twintigste eeuw, zowel in materieel opzicht (gebouwen, machines, producten en reclamemateriaal) als in immaterieel opzicht (verhalen, herinneringen) te vinden. De belangstelling voor dat erfgoed is groot, zo bleek tijdens een symposium van de historische vereniging Numaga in oktober 2009 en onder andere in 2013 tijdens de expositie "Terug in de Elektriciteit " in het Huis van de Nijmeegse geschiedenis. In 2013 legde STIENEO eveneens verhalen vast van medewerkers van verdwenen Nijmeegse bedrijven in het boek "Voor drie tientjes in de week", waarvoor grote belangstelling was.

Coöperatie

STIENEO is onder andere aangesloten bij de coöperatie Erfgoed Gelderland, de Federatie Industrieel Erfgoed Nederland (FIEN) en E-FAITH the European Federation of Associations of Industrial and Technical Heritage.

Activiteiten

STIENEO organiseert projecten met industrieel erfgoed als thema, zoals exposities, bijeenkomsten voor (ex)werknemers van Nijmeegse bedrijven (STIENEO-Inloopsoos) en technisch onderwijsinstellingen, en werkt aan publicaties over Nijmeegs industrieel erfgoed. Stieneo heeft de ambitie om in 2015 mee te doen met het Europees Jaar van het Industrieel Erfgoed


  • Landschap

  • 1800-1900

  • 1900-1950

  • Nijmegen

  • Monumenten

  • Rijk van Nijmegen

Relevante links

- http://www.stieneo.nl

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl