Gispenmuseum

Gispen pionier van het functionalisme

Sinds 1916 is de naam Gispen verbonden aan design, innovatie en kwaliteit. De originele Gispenstoel en – lampen zijn inmiddels een geliefd verzamelobject. De Stichting Gispen Collectie is in 1996 opgericht om het erfgoed van Gispen te bewaren en meer bekendheid te geven. De website biedt een overzicht van alle meubelen van het bedrijf, naast ontwerpen van Willem Hendrik Gispen, ook van o.a. Wim Rietveld, André Cordemeyer, Jan Jacobs en Peter de Boer.

De stichting zoekt naar een goede locatie om zijn collectie Gispen meubilair ten toon te stellen. Op de tweede etage van het gebouw van Gispen in Culemborg is een kleine expositieruimte ingericht in de Heritage Room.

Pionier van functionalisme

W.H. Gispen wordt beschouwd als een van de belangrijkste Nederlandse pioniers van het functionalisme. Kenmerkend zijn het gebruik van nieuwe materialen en fabricagemethoden om transparante en functionele ontwerpen te maken waarbij ook comfort een plek had.


Vond u dit artikel nuttig?

  • Kunst en cultuur

  • Culemborg

  • Historische verenigingen

  • Rivierengebied

Parallelweg West 23
4104 AZ Culemborg

0345-474211

info@gispen.nl

Het Gispen Museum is niet meer in Culemborg te bezoeken. De Stichting Gispen Collectie doet onderzoek naar locaties in Nederland waar het museum kan worden ondergebracht.

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl