Landgoed Waardenburg en Neerijnen

Het landgoed Waardenburg enĀ Neerijnen aan de Waal bestaat uit een binnendijks en een buitendijks deel met totaal verschillende landschappen. Binnendijks staan twee oude kastelen, omgeven door weelderig parkbos, hoogstamboomgaarden en cultuurgronden. Het buitendijkse deel bestaat uit uiterwaarden met licht golvende graslanden, oude meidoornhagen, wilgen grienden en een zandwinplas. Dit afwisselende gebied is bekend om zijn vogel- en wilde plantenrijkdom.

Huis Neerijnen is eigendom van de gemeente Neerijnen en dient als gemeentehuis. Er is een opengestelde tuin van de Stichting Kasteeltuin Neerijnen. Daarnaast kunt u in het voormalig schakelhuis in de periode medio maart t/m november terecht voor een kopje koffie of (lokale) lekkernijen. Kasteel Waardenburg is te bezichtigen op de Open Monumentendag. Ook biedt cultureel centrum Stroomhuis Neerijnen een breed aanbod kunst, cultuur en landschap in het Rivierenland. Staatsbosbeheer en het IVN organiseren regelmatig natuuractiviteiten in deze prachtige omgeving.


  • Landschap

  • -3000-500

  • West Betuwe

  • Landschap

  • Rivierengebied

UIT-spanning het Stroomhuis
Van Pallandtweg 1
4182 CA Neerijnen

041 865 1943

info@glk.nl

Voor actuele tarieven van een culturele activiteit of een overnachting, bekijk de websites van de organisatie: www.hetstroomhuis.nl en www.stroomhuisneerijnen.nl.

  • Kinderactiviteit
  • Koffie

Relevante links

- www.hetstroomhuis.nl

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl