Historische Kring Midden-Betuwe

De Historische Kring Midden-Betuwe is ontstaan uit de voormalige werkgroep Zetten van de Historische Kring Kesteren en omstreken met als werkgebied de dorpen Andelst, Hemmen, Herveld, Heteren, Randwijk en Zetten.

De werkgroep werd op 21 februari 1979 opgericht als werkgroep Herveld-Andelst- Zetten. Later werd dit omgedoopt in werkgroep Zetten en omstreken. De werkgroep hield zich bezig met het gebied van Dodewaard tot de grens van Elst, Oosterhout en Slijk-Ewijk. In die plaatsen waren en zijn eigen historische verenigingen actief. De Kring ziet het als haar taak de historie van haar werkgebied te onderzoeken, te documenteren en de verkregen kennis te delen met de bewoners van het gebied. Ook willen ze bevorderen dat de zichtbare historie bewaard blijft voor de generaties die na hen komen. Om dit doel te verwezenlijken zijn een aantal werkgroepen actief, die een deeltaak van het onderzoek voor hun rekening nemen.

De Kring heeft in bibliotheek Zetten een documentatiecentrum gevestigd. Iedere dinsdag- en donderdagochtend van 10 tot 12 uur zijn leden van de Kring daar aanwezig. Zij zullen u vanzelfsprekend graag ontvangen en eventueel helpen met uw vragen. Als u een afspraak wilt maken, bijvoorbeeld omdat een speciaal onderwerp aandacht verdient, dan kan dat via een e-mail naar info@hkmb.nl of telefonisch (0488 452140).


Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

Kenmerken

  • Streekgeschiedenis
  • Overbetuwe
  • Historische verenigingen
  • Arnhem e.o.

Plaats

Location on map

Contactgegevens

Tielsestraat 110, 6674 AC Herveld

0488 452140

info@hkmb.nl

Aangesloten bij

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl