Historische Kring Bommelerwaard

Geschiedenis, monumentenzorg en archeologie

De Historische Kring Bommelerwaard is in 1964 opgericht. De Kring is actief op het terrein van de geschiedenis, monumentenzorg en de archeologie van de Bommelerwaard en de genealogie van de Bommelerwaarders.

De Bommelerwaard wordt omsloten door de rivieren Waal en Maas. In de streek liggen naast het stadje Zaltbommel de dorpen Aalst, Alem, Ammerzoden, Brakel, Bruchem, Gameren, Hedel, Heerewaarden, Hurwenen, Kerkdriel, Kerkwijk, Nederhemert, Nieuwaal, Poederoijen, Rossum, Velddriel, Well en Zuilichem. Bij enkele dorpen liggen nog kleine buurtschappen die onder een eigen naam bekend zijn zoals Berne, Delwijnen, Hoenzadriel, Hoorzik, Rome, Slijkwell, Wellseind en Wordragen. In het meest oostelijke puntje liggen de restanten van fort De Voorn, in het westelijke puntje ligt de vesting Loevestein.

De Historische Kring Bommelerwaard startte in het eerste jaar met ongeveer 70 leden. Nu telt de vereniging bijna 370 leden. Het archief van de Kring over de periode 1964-2004 is in bewaring gegeven bij het Streekarchief Bommelerwaard en toegankelijk via de site van het streekarchief.

De Kring organiseert voor de leden elk jaar verschillende activiteiten zoals lezingen, dorpswandelingen, excursies. Deze hebben betrekking op de Bommelerwaard, maar soms betreft het ook meer algemeen historische of genealogische onderwerpen. In jubileumjaren (om de vijf jaar) zijn er bijzondere activiteiten en wordt de Jan van Heeswijkprijs uitgereikt.


  • Maasdriel

  • Historische verenigingen

  • Rivierengebied

https://www.hkbommelerwaard.nl/

Historische Kring Bommelerwaard
Postbus 113
5301 AC Zaltbommel

info@hkbommelerwaard.nl

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl