Gemeentearchief Barneveld

Het Gemeentearchief Barneveld zorgt voor de documenten van het gemeentebestuur en de gemeentelijke administratie in al haar diensten. Het bewaren en beheren van deze documenten is de wettelijke taak van het gemeentearchief.

Daarnaast zorgt het gemeentearchief ook voor vele andere archieven. Diverse instellingen, privépersonen, bedrijven en verenigingen die een band hebben met de gemeente Barneveld hebben hun archief aan ons toevertrouwd. Het grootste deel van de stukken is openbaar en kunt u inzien op onze studiezaal in het Gemeentehuis van Barneveld. Op onze website vindt u een overzicht van de bij ons aanwezige archieven.

Digitaal
Verschillende collecties zijn gedigitaliseerd, u kunt dan zoeken op www.archieval.nl, een gezamenlijk portal van de Gemeentearchieven Barneveld, Ede en Scherpenzeel. In de fotocollectie van Barneveld, ook te bekijken via Archieval, kunt u foto's, ansichtkaarten en prenten vinden van Barneveld, Garderen, Voorthuizen, De Glind, Kootwijk, Kootwijkerbroek, Stroe, Terschuur en Zwartebroek. Ook zijn er veel portretfoto's en groepsfoto's te vinden. De oudste foto's dateren uit de eerste helft van de 19e eeuw.

 


  • Streekgeschiedenis

  • 1000-1500

  • Barneveld

  • Archieven

  • Veluwe

https://gemeentearchief.barneveld.nl/
Bezoekinformatie

Gemeentearchief Barneveld
Raadhuisplein 2
3771 ER Barneveld

140342

gemeentearchief@barneveld.nl

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl