Nieuws | Huis Landfort gaat (nog) mooier een nieuw seizoen in

Stichting Erfgoed Landfort

Van: 29-03-2024 tot 19-10-2024

Vanaf (Goede) vrijdag 29 maart 2024 is Huis Landfort weer toegankelijk voor een nieuw seizoen. Het team en de vrijwilligers van stichting Erfgoed Landfort staan vanaf die dag weer klaar om individueel belangstellenden en groepen te ontvangen op Huis Landfort. Zeker nu de lente dit jaar vroeg begon, is er in het park en in de moestuin al veel te beleven

Verruimde openstellingstijden

Nieuw dit jaar is dat Huis Landfort zowel op vrijdag als zaterdag haar poorten opent. Op vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur en op zaterdag tussen 12.00 en 16.00 uur. Op beide dagen kunnen bezoekers deelnemen aan een rondleiding door het fraai ingerichte landhuis, bij voorkeur na reservering van een tijdstip via de website. Met ingang van het nieuwe seizoen is er wekelijks een Duitstalige rondleiding op een vast tijdstip: zaterdag om 14.00 uur. Het assortiment van de koffiehoek, in de Oude Kas op het huiseiland, is verruimd met onder meer huisgemaakte soepen en gebak.

Een (nog) mooier park en moestuin

In de afgelopen natte, maar zachte winter kon het tuinteam in het park en moestuin actief blijven. Veel bloemperken zijn daardoor aanvullend beplant en achter het landhuis zijn duizend veelkleurige rozenstruiken geplant. Talloze ramblers (klimrozen), vele magnolia’s, Japanse sierkersen en stinzenplanten maken van het park een ware bloemenbelevenis. Ook in de moestuin zijn de eerste vaste planten gezet en is er een nieuwe bessenkooi geplaatst. In de boomgaard zijn enkele nieuwe fruitsoorten gezet, waaronder de appelsoort de Gendringse Kroon.

Aanwinsten in het landhuis

Ook is de collectie in het landhuis verruimd met aanwinsten door aankoop of bruiklenen. Zo is een uiterst bijzonder Japans Imari-servies met bijzondere Amsterdamse herkomst in bruikleen verworven. De schilderijencollectie is uitgebreid met enige zeer aansprekende schilderijen, er is een prachtige 19de-eeuwse verzameling prenten van Hermannus Numan geplaatst en er zijn talloze nieuwe bijzondere voorwerpen en ceramiek verworven.

Evenementen

Naast de reguliere openstellingen op vrijdag en zaterdag, is er een begin gemaakt met een evenementenprogramma vol concerten, lezingen, open tuinendagen en culinaire activiteiten. Informatie hierover en over de mogelijkheid een rondleiding te boeken, vindt u op www.erfgoedlandfort.nl Deze website is tweetalig (Nederlands en Duits).


  • Landschap

  • Oude IJsselstreek

  • Rondleiding

  • Tentoonstelling

  • Nieuws

  • Buitenactiviteit

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl