De musea in de Achterhoek

Een handig overzicht voor de museumbezoeker

Van: 22-06-2021
Gaat u een dagje weg, of bent u een dagje toerist in de eigen regio? Op deze pagina bieden we een overzicht van de musea in de Achterhoek.

Overzicht musea in de Achterhoek

Voor een overzicht van de musea in de Achterhoek: 

KLIK HIER

Je komt via die link op een overzichtspagina met de bij mijnGelderland bekende musea in de Achterhoek. Dat zijn er maar liefst 42. We streven ernaar alle informatie zo up-to-date mogelijk te houden, en linken naar de reserveringsmogelijkheden bij elk museum. Zo wordt uw museumbezoek nog gemakkelijker!

Uit de lijst van 42 musea wordt direct duidelijk hoe groot de keuze is. Geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog? Kijk bijvoorbeeld eens in Aalten, bij het Nationaal Onderduikmuseum. Ook uit het aanbod van kunstmusea wordt duidelijk hoe groot de diversiteit is. In Zutphen maak je in Musea Zutphen kennis met de collectie van Henriette Polak. Wil je weten waar Piet Mondriaan gewoond heeft? Ga dan bijvoorbeeld naar Winterswijk - naar Museum Villa Mondriaan. Er zijn ook meerdere streekmusea, zoals De Roode Tooren in Doesburg en het Stadsmuseum Groenlo.

Persoonlijke verhalen

Geïnteresseerd in de geschiedenis van de Achterhoek? Kijk ook eens naar de special 'Wederopbouw in de Achterhoek', met meer dan negentig persoonlijke verhalen van Achterhoekers uit de wederopbouwperiode. Wil je niks missen over uitjes en nieuwe tentoonstellingen in Gelderland? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van mijnGelderland!


Vond u dit artikel nuttig?

Kenmerken

  • Streekgeschiedenis
  • Achterhoek

Plaats

Location on map

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl