Antroposofisch Zutphen

Het gedachtengoed van Rudolf Steiner

Zutphen: het antroposofisch centrum van Oost-Nederland. In de oude Hanzestad zijn niet alleen antroposofische scholen en winkels te vinden, maar ook gezondheidscentra, tehuizen, en verzorgingscentra.

De antroposofie doet haar intrede in Zutphen in de jaren vijftig met antroposofisch huisarts Bos. Hij komt in contact met grote groepen mensen met dezelfde levenshouding, waardoor het antroposofisch gedachtegoed snel groeit in Zutphen. In 1969 komt de eerste vrije lagere school in de Hanzestad. Snel daarna volgen andere instellingen en voorzieningen op antroposofische grondslag.

Steinerstad van Oost-Nederland

Antroposofie is een wereldbeschouwing waarvan Rudolf Steiner de geestelijk vader is. Antroposofie is gericht op de eenheid van het leven, de mens en de wereld. De basis is de gedachte dat de mens een geestelijk wezen is. Deze denkbeelden en filosofieën vallen in goede aarde bij een groot aantal Zutphenaren - mensen die een alternatieve manier van leven nastreven. Zo is Zutphen niet alleen een pittoreske Hanzestad, maar ook dé Steinerstad van Oost-Nederland. Waar de woonwijk Eos een vernieuwend-wonen-project is dat er naar streeft een mens-, milieu- en natuurvriendelijke woonomgeving te bieden.

Lees hier meer over antroposofisch Zutphen!


  • Geloof

  • 1950-2000

  • Zutphen

  • Monumenten

  • Achterhoek

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl