Oud en Nieuw in Herwijnen

Gelderse verhalen op reis

"Bij ons was het eerst naar de kerk met oudjaarsavond en dan ging je naar huis om een kopje koffie te drinken en als je een jaar of dertien, veertien was, dan kwam je ergens bij elkaar en dan ging je wagens weghalen. Dat was toen een hele sport en de boeren waren op hun hoede ze ze kwamen halen, want ze hebben ons vaak achterna gezeten. Jan Bejanesen kwam ons achterna en Willemke Sterrenberg, je had altijd al van die adressen, Willeke Verzante, daar kon je ze makkelijk weghalen, ze stonden daar voor het grijpen. En, je was met een paar man, als je ze aan het rijden had dan was je gauw genoeg een eind op weg."

Verhalenkoffer

Dit verhaal is onderdeel van de tentoonstelling 'Gelderse verhalen op reis'. De tentoonstelling is ontwikkeld naar een idee van Charlotte Reijngoudt-Giesbers, voorheen streektaalfunctionaris bij Gelders Erfgoed en is mogelijk gemaakt dankzij de bijdragen van de Provincie Gelderland, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de medewerking van vele dialectsprekers in Gelderland.

Heeft u (digitale) afbeeldingen die goed passen bij deze streek en bij dit verhaal? Dan nodigen wij u van harte uit deze via de reactiefunctie bij dit verhaal te 'uploaden'.


Rechten

©

Relevante links

Audio

Vond u dit artikel nuttig?

  • Streektaal

  • Volkscultuur

  • 1950-2000

  • West Betuwe

  • Volkscultuur

  • Rivierengebied

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl