Geboorte in Herwijnen

Gelderse verhalen op reis

"Toen Jo van ons geboren werd, dat weet ik dus niet want dat was de tweede, dan stond dat wiegje op de slaapkamer van de ouders. En mijn ouders sliepen in een opkamer boven de kelder en dan was de hoogwater en liep de dijk over en het water stond dan ook vol in de kelder en die sliepen in een ledikant dat was vastgetimmerd aan de wand van die slaapkamer. Dus ingetimmerd, een soort bedstee zou je het kunnen noemen. En toen was de hoogwater en dat geklots daar onderin en dat verzakte zo dat heel die zaak in de kelder is gestort met wieg en al en daar hebben ze hem weer uit moeten vissen."

Verhalenkoffer

Dit verhaal is onderdeel van de tentoonstelling 'Gelderse verhalen op reis'. De tentoonstelling is ontwikkeld naar een idee van Charlotte Reijngoudt-Giesbers, voorheen streektaalfunctionaris bij Gelders Erfgoed en is mogelijk gemaakt dankzij de bijdragen van de Provincie Gelderland, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de medewerking van vele dialectsprekers in Gelderland.

Heeft u (digitale) afbeeldingen die goed passen bij deze streek en bij dit verhaal? Dan nodigen wij u van harte uit deze via de reactiefunctie bij dit verhaal te 'uploaden'.


Rechten

©

Relevante links

Audio

Vond u dit artikel nuttig?

  • Streektaal

  • Volkscultuur

  • 1950-2000

  • West Betuwe

  • Volkscultuur

  • Rivierengebied

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl