Vleermuisbunker Nunspeet

Winkelmankazerne Nunspeet 2. Foto: Frank Oosterboer


De Generaal Winkelmankazerne in Nunspeet heeft op het oog geen sporen nagelaten. Het complex dat begin jaren vijftig gebouwd werd om het sterk groeiende leger onderdak te bieden, raakte ruim tien jaar geleden overbodig. Defensie sloopte vanaf 2004 stapsgewijs alle militaire infrastructuur: gebouwen, appelplaatsen, wegen en het leidingennetwerk.

Staatsbosbeheer was vanaf 2007 de nieuwe eigenaar van het maar liefst 43 hectare grote terrein. Natuur kreeg de vrije hand. Ondanks de sloopwerkzaamheden is ook nu nog zichtbaar dat hier ooit een kazernecomplex stond. Restpuin dat op het terrein achterbleef, verraadt de oude functie van het natuurgebied. Betonschilfers, restanten van het leidingennetwerk en straattegels komen regelmatig aan de oppervlakte. Onder de grond bevindt zich ook nog de half ingegraven kelder van het gebouw achter het voormalige wachtgebouw. Deze kelder doet nu dienst als vleermuisbunker.

Tekst en foto: Frank Oosterboer

- www.jeoudekazernenu.nl, Nunspeet

Locatie

Vond u dit artikel nuttig?
Ja Nee

Reageer op dit verhaal

Stuur hier een reactie op bovenstaand verhaal. Je hoeft niet per sé in te loggen bij Disqus, een bijdrage leveren als gast is ook mogelijk. Vul wel altijd een e-mailadres in. Aanvullende afbeeldingen plaatsen, kan ook, mits rechtenvrij.

comments powered by Disqus

Inschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl