Hanzedagen Doesburg

Een dag op de markt in de Middeleeuwen

De Hanzedagen zijn en jaarlijks terugkerend gratis familie-evenement in Middeleeuwse sferen in Hanzestad Doesburg. Loop tussen honderden mensen in Middeleeuws gestoken kledij, levende have, neem een kijkje op de ambachten- en culinaire markt, beluister middeleeuwse muziek, bewonder de modeshow, De Parade, kluchten en straattheater, en nog veel meer.

In de middeleeuwen werd veel verhandeld, zo ook destijds in Doesburg. Doesburg kreeg in 1237 al stadsrechten en sloot zich aan bij het Hanzeverbond in het jaar 1447. Het verbond werd opgericht rond 1160 in de Noord Duitse stad Lübeck.

In de 15e eeuw werd er veel handel gedreven. Over deze handel moesten handelaren belasting betalen aan de stad. Om de belasting zo eerlijk mogelijk op te stellen werden de goederen gewogen. Het waaggebouw was de plek waar dit gebeurde. Het Waaggebouw is nu een Grand-café en Stadsbierhuys. Destijds werd naast het wegen van de goederen ook al verschillende biersoorten verkocht.

Om een idee te krijgen hoe het er aan toe ging op de markt zullen verschillende marktkooplieden en handelaren hun producten te koop aanbieden die u volgens de huidige marktwaarde kunt kopen.

Bekijk het filmpje op onze website om een beeld te krijgen van het evenement en houd onze actualiteitenpagina rond begin juni in de gaten. 


Rechten

CC-BY-NC

  • Een wagen vol verhalen

  • Industrie

  • Streekgeschiedenis

  • Volkscultuur

  • 1500-1600

  • Doesburg

  • Achterhoek

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl