Vondsten kasteel Heumen

Gewassen, gerestaureerd en gedateerd

Vanaf oktober 2014 heeft de werkgroep Archeologie van het Erfgoed Platform Heumen zich beziggehouden met de vondstverwerking van materiaal uit kasteel Heumen. Dit materiaal, opgegraven tussen 4 februari en 15 maart 1980 door de toenmalige ROB, heeft jaren onaangeroerd in het gemeentehuis van Heumen gestaan.

Vrijwilligers

In 1991 is het overgedragen aan het Provinciaal Bodemdepot van Gelderland. Onder leiding van M. Magnée-Nentjes werkte de werkgroep Archeologie aan de ontsluiting van dit zo lang verwaarloosde materiaal. Met behulp van de vrijwilligers is het aardewerk, glas en bouwmateriaal gescheiden van het metaal, waarna het is gewassen, geteld en in een digitale database ingevoerd. Voor schoonmaak en stabilisatie van het metaal was helaas geen budget beschikbaar.

Gerestaureerd en gedateerd

Na de digitalisering is er een doorsnee van het materiaal samengesteld, met als doel dit in een later stadium tentoon te stellen. Dit uitgezochte materiaal wordt wel zoveel mogelijk gerestaureerd en waar mogelijk gedateerd. Het project van de werkgroep Archeologie loopt in 2015 door.

Dit verhaal is afkomstig uit de Gelderse Archeologische Kroniek 2015. 


Rechten

Stephan Weiß-König

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl