Grensoverschrijdend Gedrag

Erik Dracht

Al ruim 10 jaar vertoon ik dagelijks met plezier grensoverschrijdend gedrag. Mijn dorp kent een uitzonderlijke situatie: de provinciegrens loopt dwars door de straat. Daardoor is het dorp ook gemeentelijk gesplitst. Zo woon ik in Gelderland terwijl mijn overburen en dorpsgenoten in Limburg wonen. Mijn leven en werk spelen zich grotendeels af in Limburg, terwijl ik woon en slaap in de Gelderse gemeente Heumen.

Voor mij is het wonen op de grens een genoegen, maar bedrijven en postbezorgers hebben er moeite mee. Zo kan het krantenabonnement na de verhuizing pas mee na een aantal weken van bellen en uitleggen. Een medewerker van de afdeling ‘Serieuze Klachten’ komt zelfs persoonlijk op bezoek. Ook hebben navigatiesystemen moeite met het adres. Als actief buitenmens geniet ik ervan zowel te fiets als te voet letterlijk de grenzen in zijn omgeving op te zoeken.

Dit verhaal is verzameld in het kader van de tentoonstelling 'Gelderlanders over Grenzen' van het Erfgoedfestival 'Over grenzen van Gelderland', 23 mei t/m 22 juli 2018. 


  • Oost - West

  • Personen

  • 2000-nu

  • Heumen

  • Rijk van Nijmegen

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl