Spetterend Rosendael

Beleef het unieke landschapspark

Rosendael is meer dan zeven eeuwen oud. Graven en hertogen van Gelre hadden hier hun residentie. Toen was al een tuinman in dienst en er groeiden druiven in de kasteeltuinen. Ook waren er leeuwen en andere dieren te vinden. In de zeventiende eeuw groeide Rosendael uit tot een vermakelijk waterpretpark dat bezoekers trok van ver over onze grenzen. Verfraaiingen van gerenommeerde ontwerpers werden in de achttiende eeuw toegevoegd. Gelukkig bleven deze bewaard toen het park in de negentiende eeuw veranderde in een landschapspark.

Sinds 1977 is Geldersch Landschap & Kasteelen eigenaar van Rosendael. Het park werd hersteld, de oranjerie herbouwd en de rozentuin opnieuw aangelegd. Tegelijk werd het kasteel gerestaureerd en in bewoonde sfeer ingericht. Herstel van Bedriegertjes en Theekoepel vervolmaakten het ensemble. 

Route Rosendael

Bekijk de verhalen van de historische beleefroute Spetterend Rosendael! Bekijk de vele historische prentbriefkaarten. Of neem een kijkje in de Theekoepel, terwijl u buiten staat. 

Het park is alleen toegankelijk met een geldig toegangsbewijs. Leer met uw smartphone het volledige park kennen. Maak er een spetterend bezoek aan Rosendael van.


Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl