Rondje Biljoen

Beleef Landgoed Biljoen met de smartphone

De routes op mijnGelderland zijn speciaal gemaakt om ter plekke de geschiedenis van de locatie te beleven. Zo ook bij Landgoed Biljoen.

Het landgoed Biljoen, maar liefst 162 hectare groot, ligt ingeklemd tussen Velp en Rheden. Het ligt ook ingeklemd tussen de hoger gelegen Veluwe en de laag gelegen IJssel. Juist de overgang tussen hoog en laag vormde de ideale vestigingsplaats voor een kasteel en landgoed. Sinds 2009 is Geldersch Landschap & Kasteelen eigenaar van Biljoen. Met steun van de provincie Gelderland en bijdragen van onder andere het Prins Bernhard Cultuurfonds kon dit bijzondere geheel worden verworven. Na herstelwerkzaamheden is het kasteel inmiddels weer bewoond. Het park is gedeeltelijk toegankelijk voor bezoekers.

Hoe ziet het er binnen uit?

U kunt binnen te kijken in het kasteel terwijl u buiten staat! Bovendien biedt deze route historische informatie en wetenswaardigheden over flora en fauna op verschillende plaatsen in het park en op het landgoed.

Leer het hele park kennen

Een deel van het park is niet toegankelijk. De beleefroute Rondje Biljoen biedt ook daarover informatie. Bereik met uw smartphone ook deze punten en leer het volledige park kennen!

Audio, video en historisch beeldmateriaal

Luister naar vogelgeluiden, beleef de duisternis van de ijskelder, dwaal rond in de stuczaal, ontdek dat hier nog twee kastelen stonden en maak er een bijzonder rondje Biljoen van.


Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl