Museumboerderij Den Tip

Boerenleven van weleer

Museumboerderij 'Den Tip' is een oude T-boerderij, gebouwd op een terp, stammend uit 1734. De boerderij bevindt zich nog steeds in zeer originele staat. Het is een van de weinige boerderijen die over een waterzolder beschikt, noodzakelijk omdat er vroeger in de Betuwe geen dijken langs de rivieren waren.

Vanaf het moment dat u de boerderij betreedt, ruikt u nog het boerenleven van weleer en in de keuken herleeft de sfeer van soberheid en eenvoud. In de koele kelder worden nog etenswaren bewaard in spekkuip, Keulse potten en weckflessen. In het zeer originele bakhuis komt de geur van verse appelflappen u tegemoet, gebakken in de op hout gestookte oven.

'Den Tip' is een prachtige oude boerderij. Bezoekers kunnen kennismaken met de rijke geschiedenis van de boerderij en de omgeving. Vrijwilligers verzorgen met alle liefde een rondleiding voor u! Een uitstapje naar Museumboerderij 'Den Tip' in Herveld leent zich ook goed voor een schoolreisje, familiereünie, bedrijfsuitje en trouwfeest en/of trouwlocatie. Graag tot ziens!


  • Streekgeschiedenis

  • 1700-1800

  • Overbetuwe

  • Musea

  • Arnhem e.o.

Merkenhorststraat 2
6674 AH Herveld

06-10524166

info@museumboerderijdentip.nl

Volwassenen € 2.50 \ Jeugd van 4 tot 12 jaar € 0.50.

  • Rondleidingen

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl