Historisch Museum Ede

Afwisselend Ede

Het Historisch Museum Ede beheert een uitgebreide verzameling collectiestukken die betrekking heeft op de geschiedenis en de ontwikkeling van Ede. Een gedeelte van de collectie wordt in (wissel-) tentoonstellingen gepresenteerd in het cultuurcentrum Cultura of elders in Ede. Voor meer informatie over lopende of komende exposities raadpleeg de website van het Historisch Museum Ede.

Over ons

Historisch Museum Ede houdt de geschiedenis van Ede levend. Op eigentijdse wijze. Want vroeger keken we vooral vanuit de collectie: wat willen we laten zien? Tegenwoordig richten we ons meer op het thema en het verhaal dat we willen vertellen, en zoeken daar dan voorwerpen bij.

Betekenis en belevenis 

Daarbij gaan we altijd op zoek naar de lijn van verleden naar heden. We willen namelijk niet alleen tentoonstellen, maar ook betekenis en belevenis creëren. Zeker bij de grotere exposities die we één- tot tweemaal per jaar organiseren. Daarvoor combineren we waar mogelijk met andere, gerelateerde activiteiten. Een lezing, een educatief programma, een kinderactiviteit, een archeologisch onderzoekje.

We zijn altijd op zoek naar de meerwaarde van een expositie, hoe waardevol en boeiend onze uitgebreide collectie historisch erfgoed op zichzelf ook al is. En hoe bijzonder onze topstukken. Daarvoor initiëren we graag de samenwerking en verbinding met andere partijen.

Cultura Erfgoed 

Zo is Historisch Museum Ede onder meer betrokken bij Cultura Erfgoed. We zijn een samenwerking aangegaan om een erfgoedcentrum op te zetten. Dat heeft geleid tot Cultura Erfgoed. Daarin werken we samen met de Vereniging Oud Ede, het Gemeentearchief & Archeologie gemeente Ede, het Platform Militaire Historie Ede en Cultura. Wij zijn de partner die zorgdraagt voor museale taken en educatie.


  • Kunst en cultuur

  • Ede

  • Musea

  • Veluwe

https://historischmuseumede.nl/
Bezoekinformatie

Historisch Museum Ede
Molenstraat 45
6711 AW Ede

0318-672748

info@historischmuseumede.nl

  • Geregistreerd museum
  • Kinderactiviteit
  • Koffie
  • Rondleidingen
  • Volledig toegankelijk met beperking

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl