Erve Eme

Een uniek Frankisch dorp

Erve Eme is een klein archeologisch openluchtmuseum, een reconstructie van een vroeg-middeleeuws erf, gelegen in het mooie Zutphen. Erve Eme bevat unieke reconstructies van gebouwen uit de Frankische tijd, de periode na het vertrek van de Romeinen en vóór de komst van het rijk van Karel de Grote.

Bij Erve Eme kom je terug in de vroege middeleeuwen, je maakt een tijdreis naar het verleden en komt in een andere wereld; de wereld van Erve Eme. Je ziet, hoort, voelt, ruikt en proeft de middeleeuwen. Hoe leefde de middeleeuwers, wat deed men zoal op een dag, wat droegen ze voor een kleding en sieraden, hoe zagen hun huizen eruit en wat aten ze. Onze bezoekers ervaren zo aan den lijve een dag uit het leven in het jaar 750.
Zutphen ontwikkelde zich in de achtste eeuw langzaam maar zeker tot het grafelijk bestuurlijk centrum van de regio en groeide uit tot een heuse stad, de hoofdstad van Gelderland. En zo is ook het plan dat Erve Eme langzaam maar zeker uitgroeit tot een steeds grotere nederzetting. De komende jaren breiden wij langzaam maar zeker uit met diverse reconstructies en bijzondere ambachten. Wij hebben de ambitie om binnen vijf jaar uit te groeien tot een bijzondere publiekstrekker in Gelderland. Educatief én recreatief vervullen wij over een aantal jaren een belangrijke regionale functie. En Zutphen zet zich met Erve Eme op de kaart als stad met een rijke én beleefbare historie!

Op Erve Eme organiseren we opvallende (historische) evenementen, kun je oude ambachten leren zoals manden vlechten en smeden. Ook verzorgen we leuke én leerzame schoolprogramma’s en bedrijfsuitjes. Hebben we je interesse gewekt? Kijk dan snel op onze website en schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes!


Relevante links

- http://erve-eme.com

Vond u dit artikel nuttig?

Kenmerken

  • Archeologie
  • Streekgeschiedenis
  • 500-1000
  • Zutphen
  • Achterhoek

Plaats

Location on map

Openingstijden

Op afspraak kunt u een bezoek brengen aan ons erf.

Contactgegevens

Harenbergweg 1
7204 KZ Zutphen

+31 6 1968 999 4

info@erve-eme.com

Aangesloten bij

Verwante collectiestukken

Ga naar CollectieGelderland

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl