Archeohotspot Arnhem

Gevestigd in Rozet

ArcheoHotspot Arnhem maakt archeologie voor iedereen tastbaar en toegankelijk. We zijn er voor vrijwilligers en professionals, liefhebbers en experts, jong en oud, online en offline. Zo delen we informatie, kennis en ervaringen, maar ook verhalen: verhalen die anders misschien wel verloren zouden gaan.

ArcheoHotspot Arnhem

In Arnhem is de ArcheoHotspot een samenwerking tussen de Archeologische dienst van de Gemeente Arnhem, Verenging van Vrijwilligers AWN, Erfgoed Gelderland, Hogeschool Saxion, Archeohotspots Nederland en Rozet. Vanuit Arnhem werken we samen met andere Gelderse ArcheoHotspots in Gelderland. De standplaats van de ArcheoHotspot Arnhem is in Rozet.

Archeologie in tijden van Covid-19

In tijden van COVID-19 kunnen we niet fysiek met vondsten en schervenonderzoek aan de slag. Wel starten we in januari 2021 met een loket waarbij je een op een met een een archeologisch deskundige jouw vondst kunt bespreken en onderzoeken. Het eerste spreekuur zal eind januari zijn. Kijk daarvoor op de activiteitenkalender van mijnGelderland. Je vindt daar ook alle andere activiteiten die we organiseren.

ArcheoAcademy

In 2021 starten we ook met de ArcheoAcademy. Archeologen uit de stad en regio geven lezingen, workshops, TEDTalks voor ieder die geïnteresseerd is in archeologie. Voorlopig streamen we deze academies live via YouTube (kanaal van Rozet). Zie de activiteitenagenda van mijnGelderland voor aankomende (online) bijeenkomsten. De eerste lezing (over wederopbouwarcheologie), gehouden door Martin Defilet op 15 februari 2021, is hier te zien.


Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

Kenmerken

  • Archeologie
  • Arnhem
  • Arnhem e.o.

Plaats

Location on map

Openingstijden

De Archeohotspot kan in tijden van COVID-19 geen activiteiten organiseren waarbij meerdere bezoekers bij elkaar komen. Zie voor de activiteiten, ook online, die wel doorgaan: https://mijngelderland.nl/actueel

Prijs

Gratis.

Contactgegevens

Kortestraat 16
6811 EP Arnhem

026-3545100

Erfgoedcentrum.Rozet@Rozet.nl

Organisatiekenmerken

  • Deels toegankelijk met beperking
  • Kinderactiviteit
  • Koffie

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl