Erfgoedcentrum Rozet 

Erfgoedcentrum Rozet, waar onder andere de Gelderland Bibliotheek gevestigd is. Bron Rozet © Rozet Rozet in Arnhem, waarin Bibliotheek Arnhem gehuisvest is © Rozet
Waar vind je informatie over Arnhem en omgeving, van toen naar nu? Het Erfgoedcentrum in het cultuurhuis Rozet in Arnhem is daar de aangewezen plaats voor.

In het Erfgoedcentrum zijn de collecties van het voormalig Historisch Museum Arnhem en de Gelderland Bibliotheek op een unieke manier bij elkaar gebracht. Verdeeld in twaalf thema's vertellen tentoongestelde voorwerpen - van een bouwfragment van het Romeinse castellum Meinerswijk, tot een voetbalshirt van Vitesse - en verdieping zoals boeken, tijdschriften, digitale bestanden, etc., samen het verhaal van Arnhem en omgeving.

Persoonlijke verhalen

Meer dan twintig filmpjes en geluidsfragmenten, waarin vooral personen aan het woord komen, versterken dit verhaal. Een tijdslijn die rondom in de ruimte te zien is legt de verbinding tussen de expositie in de middenruimte en de verdieping in de schil eromheen. Kortom: een hypermodern Erfgoedcentrum waar voor iedereen iets te vinden is! 

Bibliotheek Arnhem

De Bibliotheek in Arnhem is een laagdrempelige, openbare, voor iedereen toegankelijke voorziening. Culturele en sociaal-maatschappelijke functies gaan in de centrale bibliotheek, de beide stadsdeelbibliotheken Kronenburg en Presikhaaf en de twee bibliobussen goed samen. Ruim 40.000 Arnhemmers en mensen uit de regio lenen er boeken, cd's, cd-rom's, dvd's, en bladmuziek. Nog meer mensen raadplegen er kranten, tijdschriften, databestanden, naslagwerken en internet. Onderzoekers en studenten bestuderen incunabelen en oude drukken. De bibliotheek is: "boekhandel, kiosk, studiehuis, muziekwinkel, internetcafé en museum in één". Een ideale ontmoetingsplek voor iedereen dus.

Gelderse collectie en oud bezit

De uitgebreide boekencollectie van Bibliotheek Arnhem bevat heel veel Gelders materiaal in de Gelderland Bibliotheek. Ook beheert deze afdeling de bijzondere collectie oude drukken en handschriften, de periodieken van alle historische verenigingen in de provincie en een naslagcollectie op het gebied van genealogie en heraldiek.
De Gelderland Bibliotheek vormt samen met Museum Arnhem, een Erfgoedcentrum op de -1 verdieping van Rozet.


Het Erfgoedcentrum is gratis toegankelijk en te vinden in Rozet aan de Kortestraat 16.

De website van het Erfgoedcentrum Rozet is: https://www.erfgoedcentrumrozet.nl/

Vond u dit artikel nuttig?
Ja Nee

adres

Kortestraat 16
6811 EP Arnhem

Tel. 026 - 35 43 161

erfgoedcentrum@rozet.nl
Deels toegankelijk met beperking Kinderactiviteit Koffie

openingstijden

ma: 13:00 - 18:00
di: 10:00 - 18:00
woe: 10:00 - 18:00
do: 10:00 - 20:00
vrij: 10:00 - 18:00
za: 10:00 - 17:00
zo: 13:00 - 17:00
Lid van: erfgoed gelderland

Inschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl