Landbouw en toerisme, economische pijlers van Ruurlo

na 1980

Ruurlo is van oudsher een agrarische gemeente. 84% van de grond is agrarisch terrein (in NL: 68%). Toch zijn maar 50 van de ca. 1750 banen in Ruurlo agrarisch (CBS, 2002). De meeste banen zijn er in de nijverheid en commerciële dienstverlening, net als in de rest van Nederland.

Ruurlo is relatief dunbevolkt: 128 inwoners per km2 (Nederland: 475). De trend in de laatste decennia is de opkomst van het toerisme als pijler van bestaan, al kende men hier ook vroeger deze vorm van inkomsten. Je had een paar hotels en er waren verscheidene pensions. Ruurlo is omgeven door een prachtige natuur en heeft het voor de Achterhoek kenmerkende coulissenlandschap. Toeristische trekpleisters zijn er volop: wandel- en fietspaden/routes (w.o.het Wouter Kabouterpad, een Cultuur-historische dorpswandeling, de Zevensprongtocht, het Jonker Joostpad), het zwembad De Meene, de Doolhof, de molen Agneta, Familiepark Cactus Oase, etc..

Ruurlo is bovendien rijk aan evenementen: de Reurlse Winterdag, het Karel Stegeman Jeugdtoernooi, de Reurlse Pompdagen, de braderie, de Septemberfeesten met o.a. dorpenloop, allegorische optocht en verlichtingsroute, het Kasteeltuinconcert, Reurpop, de Midwinterhaornwandeling en de Open Monumentendag. In 2008 kent Ruurlo naast twee hotels en enkele Bed & Breakfast-adressen, ook een aantal grote en kleinere campings en een bungalowpark.


  • Ruurlo

  • Landschap

  • Vrije tijd

  • 1950-2000

  • Berkelland

  • Achterhoek

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl