Ruurlo in Berkelland

Grensgemeente 2005

Sinds 1 januari 2005 is de gemeente Ruurlo opgegaan in de gemeente Berkelland. De gemeente Berkelland bestaat naast Ruurlo uit de voormalige gemeentes Borculo, Neede en Eibergen. Berkelland telt tegenwoordig ca. 45.000 inwoners, waarvan ca 8000 in Ruurlo. De oppervlakte bedraagt 260 km2 (ca. 65 km2 in Ruurlo). Het gemeentehuis is gevestigd in Borculo.

In 1978 verkocht de familie Van Heeckeren van Kell Kasteel Ruurlo aan de gemeente Ruurlo. Na een in 1980 gestarte verbouwing was het kasteel gemeentehuis van Ruurlo van 1983 tot de herindeling. Sinds 2005 staat het leeg, al vinden er nog steeds trouwerijen plaats. Met de nodige politieke perikelen omgeven, streeft de gemeente Berkelland naar verkoop van het kasteel.

De gemeente Berkelland is een grensgemeente van Duitsland. Er bestaan goede contacten met onze oosterburen o.a. over het "exploiteren" van de rivier de Berkel. De gemeente streeft naar een duidelijke positie in Europa. Verschillende gebouwen en projecten zijn met steun van de Europese Unie tot stand gekomen. Recente voorbeelden zijn het Kulturhus en de rondwegen rond Ruurlo.


  • Ruurlo

  • 1950-2000

  • Berkelland

  • Achterhoek

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl