Van klompenindustrie tot high-tech

vanaf 1981

In tegenstelling tot andere dorpen in Berkelland zoals Neede, is Ruurlo nooit een industriedorp geworden. Groeide daar de huisweverij uit tot textielindustrie, hier hadden we huisklompenmakers (later een klompenfabriek), een boterfabriek, een houtzagerij en in 1882 de Coöperatieve Dorpsvereniging.

Sinds de jaren zestig is de kleinschalige nijverheid, die zich door de aanleg van de spoorbaan aan de Spoorstraat en de Stationsstraat ontwikkeld had, sterk gegroeid. In 2004 is begonnen met het derde industrieterrein de Everskamp, nadat eerst de Schansekamp en daarna de Venterkamp (1976) waren ontwikkeld.

Niet om de andere bedrijven tekort te doen, maar met 180 medewerkers in Ruurlo (in 2010) en een wereldwijd netwerk van verkoopkantoren staat Bronkhorst High-Tech BV (oprichting 1981) symbool voor de nieuwe werkgelegenheid in Ruurlo. Het bedrijf vervaardigt hoogwaardige meet- en regelinstrumenten voor gas- en vloeistofstromen. Het is meermalen onderscheiden, onder andere om zijn innovatieve kracht en werd op 1 juni 2005 verrast door een bezoek van Koningin Beatrix.


  • Ruurlo

  • Werk

  • 1950-2000

  • Berkelland

  • Achterhoek

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl