Vrije tijd

1971

'Ga je mee zwemmen?', vraagt Jeroen. 'Karin en Yvon zijn er al heen'. 'Ik kom eraan', zegt Marc. Ze fietsen naar het nieuwe buitenzwembad 'De Lubert'.

Het is de warme zomer van 1971. Het is druk in het zwembad en op de ligweide. Lekker om even na schooltijd te kunnen zwemmen. In het weekend is het natuurlijk veel drukker. Je moet in de rij staan om van de duiktoren te springen.

Zaterdag

Mensen krijgen na 1960 meer vrije tijd. De werkweek wordt korter en de vakanties worden langer. En op de 'vrije zaterdag' hoef je niet meer naar school of naar je werk. Ook de welvaart groeit. Mensen verdienen meer geld. Hun kinderen kunnen vaker op verenigingen en clubs.

Sportief

De gemeente legt meer sportgelegenheden aan. Bij 'De Lubert' komt een overdekt binnenbad en je kunt er tennissen en midget-golfen. Om binnen te kunnen sporten bouwt men in 1974 sportzaal 'De Zevensprong' en later sporthal 'Heuvelland'. Veldsporten als voetbal en korfbal bestaan al. Maneges om paard te rijden worden gebouwd. In 1987 wordt de golfbaan in gebruik genomen. Keuze genoeg!

Openluchtbad

Twee jaar later sluit het openluchtbad omdat er steeds minder bezoekers komen. Men gaat liever naar de Mookerplas en het Wylerbergmeer met de auto.


Rechten

©

Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

Kenmerken

  • Groesbeek
  • Vrije tijd
  • 1950-2000
  • Berg en Dal
  • Rijk van Nijmegen

Verwante organisatie(s)

Heemkundekring Groesbeek

Image

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl