Warenhuis Huls van Johannes Hendrikus Huls 1892-1967

Doetinchemse prominenten

Johannes Hendrikus Huls, de grondlegger van het warenhuis Huls, opent in 1919 'de Goedkoope Bazar' aan de Boliestraat. De verkoop loopt goed en hij verhuist in 1925 naar de Hamburgerstraat. In 1935 opent hij daar naast 'de Goedkoope Bazar' een moderne zaak met de naam 'Bazar de Luxe'.

Tata, zoals iedereen J.H. Huls noemt, krijgt de kans zijn zaak enorm uit te breiden als garage Hendriksen het pand Hamburgerstraat 47 verlaat. Achter in de steeg was jarenlang een werkplaats en verkoopruimte voor auto's en motoren. Nog net voor de Sint Nicolaasverkoop opent Huls hier in 1938 met een met 200 vierkante meter uitgebreide verkoopruimte.

Modern warenhuis

Huls komt de oorlog goed door en de groei van het warenhuis gaat verder. In 1967 wordt na bijna drie jaar breken en bouwen een modern warenhuis geopend met vier verkoopvloeren in splitlevelbouw. Grondlegger J.H. Huls heeft deze opening helaas niet mee mogen maken. Tot 1965 was hij de directeur van Huls en overleed in 1967. De groei gaat echter door. Huls breekt door naar de Nieuwstad en de verkoopruimte is bij de opening in 1973 bijna verdubbeld. De naam Huls staat dan voor kwaliteit. Het succesverhaal eindigt echter met een faillissement in 2007.

Dit verhaal is onderdeel van de canon van Doetinchem. Het volgende venster is hier te vinden.


  • Doetinchem

  • Personen

  • 1900-1950

  • Doetinchem

  • Achterhoek

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl