Nieuws | Vrijheidsmuseum verlengt razend populaire expositie

Vrijheidsmuseum

Als je de expositie ‘Dubbelspion’ binnenkomt, waan je je in het verleden. Een halfdonkere steeg, schemerig verlicht door een ouderwetse lantaarnpaal ademt de sfeer uit van een andere tijd. Het lijkt zelfs verlaten, maar niets is minder waar. Talloze bezoekers zijn je voor geweest, hebben de krakende deuren getrotseerd en na veel speurwerk de vier dubbelspionnen ontmaskerd.

Verlengt tot en met 5 mei

De met fraaie spelelementen en sterke inhoud gevulde tijdelijke expositie is erg geliefd bij het jonge publiek, maar ook verrassend veel volwassen bezoekers hebben met veel plezier en geestdrift raadsels opgelost. Wie deze ervaring heeft gemist, hoeft zich geen zorgen te maken. Vanwege het grote enthousiasme heeft het Vrijheidsmuseum besloten om de expositie te verlengen tot en met 5 mei 2024.

De geschiedenis van spionage

Ontmoet de man die een inspiratie vormde voor James Bond en een fantast die in zijn eentje de Duitse inlichtingendiensten om de tuin leidde. Leer hoe de Enigma gekraakt werd, hoe de aanval op Pearl Harbor ontmaskerd had kunnen worden en hoe de landingen in Normandië tot een historisch succes werden dankzij dubbelspionnen. De verhalen komen tot leven in foto’s, video’s en authentieke objecten, waaronder als topstuk een echte Enigma machine. Deze bijzondere bruikleen is ook verlengd, met dank aan het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI).

Misinformatie

Dwaal door de jaren 40 en ontdek achter iedere deur nieuwe verhalen en mysteries om te ontrafelen. Kraak een code in een gevangeniscel, waag een gokje in het casino en leer de vijand bedriegen in een militair hoofdkwartier. Na een reis door de geschiedenis van verraad en bedrog volgt een bezoekje aan het heden: zijn er nog steeds echte dubbelspionnen? Hoe werkt misinformatie? Herken jij ‘fake news’?


Toegang

Meer informatie op de website van de organisatie

Tickets Vrijheidsmuseum
  • Oorlog

  • Personen

  • Werk

  • 1900-1950

  • Berg en Dal

  • Tentoonstelling

  • Nieuws

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl