Romeinse tuin

Limes liep door tuinbouwvereniging Elderveld

Uit historische gegevens is gebleken dat de Limes, de grens van het grote Romeinse Rijk, van ca. 70 tot 300 na Christus, precies over het tuincomplex van de Biologische Tuinbouwvereniging Elderveld heeft gelopen.

Zowel AWN (Archeologie Nederland) als de Heidemij willen de restanten van de Limes in Nederland verder zichtbaar en beleefbaar maken om deze op de Wereld Erfgoedlijst te krijgen. In 2015 worden de fundamenten van het Romeinse Castellum (Castra Hercules) in Meinerswijk (Arnhem-zuid) tegenover het volkstuincomplex, zichtbaar gemaakt door middel van schanskorven met dank aan de Provincie Gelderland en de Gemeente Arnhem. 

De tuin inrichten als Romeinse tuin

De besturen van de BTV-Elderveld en Stichting Boomgaard De Steenen Camer hebben het idee uitgewerkt om in het publieke boomgaard- en wijkpark “De Steenen Camer” een tuin in te richten met groente- / kruidengewassen en fruitsoorten die ook in de Romeinse tijd hier werden verbouwd. Er werden fraaie halfverhardings-paden aangelegd, met rondpalen van onbehandeld robuust kastanjehout werd een pergola opgebouwd. Deze pergola heeft een mooie Romeinse uitstraling en is inmiddels beplant met clematis, wilde wingerd, hop en druiven. Ook de akkers zijn inmiddels beplant met historisch verantwoorde gewassen. In de kruidentuin staat een fontein als blikvanger te pronken en er is een passende waterput.

Informatie

Bent u ook geïnteresseerd in deze geschiedenis of wilt u meewerken aan het in de toekomst beheren en onderhouden van deze Romeinse tuin, meld u dan aan bij Joost Vlaming (info@boomgaarddesteenencamer.nl) of Fred van der Stap (voorzitter@btv-elderveld.nl).


  • Archeologie

  • Romeinen

  • -3000-500

  • Arnhem

  • Landschap

  • Arnhem e.o.

  • Romeinse Limes

  • Ridders van Gelre

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl