Pierre Cuypers in Gelderland Ook in Gelderland liet Cuypers bouwwerken na

Pierre Cuypers aan zijn werktafel Antoniuskerk in Kranenburg
De H.H. Ewaldenkerk in Druten, de Jezuïtenkerk in Nijmegen, het dominicanenklooster in Huissen en de Sint-Antoniuskerk in Kranenburg, allemaal Gelderse bouwwerken of restauraties van Gelderse bouwwerken van de hand van een van de bekendste architecten die ons land kende: Pierre Cuypers.

De Gelderse gebouwen roepen niet hetzelfde gevoel van grandeur op als het Centraal Station en het Rijksmuseum in Amsterdam of Kasteel De Haar in Haarzuilens; allemaal absolute hoogtepunten uit het omvangrijke oeuvre van bouwmeester Cuypers. Meer dan honderd bouwwerken zijn helemaal of deels toe te schrijven aan de man die honderdtachtig jaar geleden werd geboren in Roermond. Toch mag het bijzonder worden genoemd dat enkele sterke staaltjes van zijn kunnen te bewonderen zijn in Gelderland.

Downloads

/files/verhalen_pdf/Cuypers_liet_ook_Gelderland_bouwwerken_na.pdf

Locatie

Vond u dit artikel nuttig?
Ja Nee

Reageer op dit verhaal

Stuur hier een reactie op bovenstaand verhaal. Je hoeft niet per sé in te loggen bij Disqus, een bijdrage leveren als gast is ook mogelijk. Vul wel altijd een e-mailadres in. Aanvullende afbeeldingen plaatsen, kan ook, mits rechtenvrij.

comments powered by Disqus

Inschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl