De Oranjes zijn graag geziene gasten op de Gelderse kastelen. Vanaf hun uitvalsbasis op Paleis Het Loo zijn verschillende bezoeken gebracht aan het naastgelegen kasteel Cannenburch. Ook worden andere kastelen in de omgeving aangedaan voor diners, jachtpartijen, rijtoeren en officiële bezoeken.
De banden tussen de Gelderse adel en de koninklijke familie waren goed. Verschillende bewoners van de kastelen en huizen van Geldersch Landschap & Kasteelen dienden de Oranjes in functies als kamerheer of Dame du Palais. Baron Frederik van Isendoorn, heer van kasteel Cannenburch, is kamerheer van maar liefst drie koningen: Willem I, Willem II en Willem III. Onder andere hierdoor ontstaan er vriendschappen tussen de bewoners en de Oranjes.
Diverse leden van de koninklijke familie brengen een bezoek aan kasteel Cannenburch. De redenen van bezoek lopen uiteen: van privébezoeken tot officiële openingen. Koningin Wilhelmina bezoekt bijvoorbeeld de Cannenburch als meisje om te tennissen met leeftijdgenootje Antoinette van Heeckeren van Molencaten. De viering van Koninginnedag in 1983 op het kasteel vormt een vorstelijk hoogtepunt, koningin Beatrix met haar zoons en prinses Margriet met haar gezin brengen dan een bezoek.
In de collectie van Geldersch Landschap & Kasteelen zijn veel objecten te vinden die iets te maken hebben met de koninklijke familie. In kasteel Cannenburch hangen portretten van Oranjes, maar er bevinden zich ook objecten die cadeau zijn gedaan door leden van het koninklijk huis. Baron Hans Willem van Neerijnen was opperkamerheer van koning Willem III, hij ontvangt van de koning een getekend portret van kroonprins Willem vervaardigd door Nicolaas Pieneman. Een heel bijzonder geschenk is een zwarte krijttekening gemaakt door koningin Wilhelmina in 1933. Zij geeft deze tekening cadeau aan Irmgard Thecla barones van Pallandt, vrouwe van Neerijnen. De tekening laat een geliefd onderwerp van Wilhelmina zien, het Veluwse landschap. De koningin trekt graag de natuur in om deze vast te leggen. Dit is niet het eerste cadeau dat Irmgard ontvangt van Wilhelmina. In 1898 geeft de jonge koningin een aquarel cadeau aan ‘lieve Irma’.